Analýza organizačnej zmeny vo vybranej organizácii - Schubert, Boris (2020)
Táto diplomová práca je zameraná na proces implementácie zmien a jeho riadenie vo vybranej organizácii. Hlavným cieľom práce je popis a analýza realizovanej zmeny v danej organizácii s dôrazom na silné a slabé stránky, celkové zhodnotenie procesu a vytvorenie odporúčaní. Práca je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. Teoretická časť vysvetľuje obsah metodiky CLIL a popisuje problematiku inovácií a zmien. Zároveň obsahuje jednotlivé kroky procesu implementácie zmeny a prípadné bariéry spojené s ich zavedením do organizácie. Dôraz je kladený aj na faktor komunikácie v organizácii, ktorá je nevyhnutnou súčasťou úspechu pri procese implementácie zmeny. Praktickú časť tvorí vlastný kvalitatívny výskum, analýza získaných dát a následná interpretácia výsledkov, spojená so súborom odporúčaní pre skúmanú organizáciu.