Náboženství a náboženské symboly v reklamě - Poupová, Jana (2020)
Diplomová práce se zabývá použitím náboženské tématiky a náboženských symbolů v reklamách, zejména na komerční produkty. Cílem diplomové práce je identifikovat postoje českých spotřebitelů vůči reklamám obsahujícím náboženské symboly, včetně identifikace vlivu náboženské víry na tyto postoje. Dílčím cílem práce je na základě expertních rozhovorů s členy Rady pro reklamu a dalšími odborníky posoudit možná úskalí využívání náboženských symbolů v českých reklamách. Diplomová práce na závěr představuje doporučení pro použití náboženských symbolů na českém reklamním trhu s ohledem na postoje spotřebitelů a etickou a právní regulaci. Výsledkem diplomové práce je zjištění, že použití náboženských symbolů v českých reklamách představuje poměrně velké riziko a je tedy doporučeno přistupovat k němu pouze ve výjimečných případech po důkladném zvážení názoru odborníků.