Život v agilnej organizácií očami zamestnancov - Palíková, Paulína (2021)
Cieľom práce je popísať priebeh transformácie skúmanej bankovej inštitúcie z tradičnej pyramídovej organizačnej štruktúry na model Agile at scale. Ďalším cieľom je analyzovať výzvy, s ktorými sa stretávú ľudia skúmanej bankovej inštitúcie počas celofiremnej transformácie. Empirická časť práce analyzuje výsledky kvalitatívneho výskumu, ktorý je založený na polo-štruktúrovaných rozhovorov, priamom pozorovaní a interných či verejne dostupných dokumentoch organizácie. V závere práce sú identifikované konkrétne výzvy, ktoré sa viažu na priebeh transformácie, a doporučenia, ktorými sa môže riadiť či už konkrétna skúmaná organizácia, alebo iné firmy zvažujúce prechod na agilnú organizačnú štruktúru. Prínos práce spočíva v poskytnutí reflexie priebehu transformácie a vnímanie súčasného stavu fungovania agility skúmanej organizácií a tiež priblížiť určité výzvy ďalším firmám, ktoré zvažujú agilnú transformáciu.