Život v agilnej organizácií očami zamestnancov - Palíková, Paulína; Háša, Stanislav, 1974-; Vich, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cieľom práce je popísať priebeh transformácie skúmanej bankovej inštitúcie z tradičnej pyramídovej organizačnej štruktúry na model Agile at scale. Ďalším cieľom je analyzovať výzvy, s ktorými sa stretávú ľudia skúmanej bankovej inštitúcie počas celofiremnej transformácie. Empirická časť práce analyzuje výsledky kvalitatívneho výskumu, ktorý je založený na polo-štruktúrovaných rozhovorov, priamom pozorovaní a interných či verejne dostupných dokumentoch organizácie. V závere práce sú identifikované konkrétne výzvy, ktoré sa viažu na priebeh transformácie, a doporučenia, ktorými sa môže riadiť či už konkrétna skúmaná organizácia, alebo iné firmy zvažujúce prechod na agilnú organizačnú štruktúru. Prínos práce spočíva v poskytnutí reflexie priebehu transformácie a vnímanie súčasného stavu fungovania agility skúmanej organizácií a tiež priblížiť určité výzvy ďalším firmám, ktoré zvažujú agilnú transformáciu.
Vedoucí práce: Stanislav Háša
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses