Analýza financování vrcholových hráček beachvolejbalu - Dostálová, Magdalena; Šmíd, David; Říhová, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato práce se zabývá financováním beachvolejbalových hráček v Česku na vrcholové úrovni. Cílem práce je zjistit, jak financování funguje, a pomocí provedené analýzy podmínek fungování zvoleného týmu beachvolejbalistek pak problematiku porovnat s ostatními týmy z ČR i ze zahraničí. První část práce je věnována teoretickým poznatkům, kde jsou vymezeny základní pojmy týkající se sportu, zejména beachvolejbalu, sportovního prostředí a způsobu financování sportu v ČR, sponzorství či marketingu. V další části práce je uvedena metodologie použitá pro získání výstupu praktické části. V praktické části je využita kvalitativní analýza, a to s pomocí metody polostrukturovaných rozhovorů s vybranými hráčkami. Podstatou práce je komparace teoretických poznatků o financování a řízení vrcholových sportovců s realitou. Přínosem práce je na základě dosažených výsledků souhrnné doporučení ke zlepšení postavení českého beachvolejbalu a sportovního odvětví.
Vedoucí práce: David Šmíd
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses