Hromadná osobná doprava v Bratislave - Žambor, Viktor (2020)
Diplomová práca sa zaoberá hromadnou osobnou dopravou v Bratislave so zameraním na rozvoj koľajovej dopravy. Hlavným cieľom je predstaviť možnosti rozvoja električkového systému a železníc, pričom by sa aplikoval prediktívny model na vyhodnotenie dôležitosti jednotlivých tratí. V teoretickej časti sú predstavené výhody a nevýhody typov hromadnej osobnej dopravy s príkladmi zo zahraničia. V závere sú zhrnuté výsledky práce s možnými návrhmi na ďalšie výskumy potrebné na budúci rozvoj dopravy v Bratislave. V prílohe je aj interaktívna mapa (vytvorená autorom), ktorá umožňuje jednoduché zobrazenie existujúcich a plánovaných tratí či zastávok hromadnej osobnej dopravy.