Spotřebitelské chování na trhu nástrojů pro výuku hry poker - Červinka, Vojtěch; Mareš, Jan, 1986-; Mísař, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem této práce bylo zjistit, jaká jsou specifika spotřebního chování na trhu nástrojů pro výuku hry poker. V práci byly nejdříve shrnuty různé metody, které mohou hráči pokeru využívat ke studiu této hry, a bylo předvedeno, jaké byznys modely se na tomto trhu uplatňují. Dále byl proveden marketingový výzkum, v jehož rámci byly nejdříve provedeny rozhovory s vybranými tvůrci strategického obsahu, a následně 435 hráčů pokeru různých dovednostních úrovní vyplnilo dotazník, který zjišťoval jejich chování a ochotu investovat do různých výukových nástrojů. Výsledky práce jsou prezentovány pomocí grafů a tabulek, které poskytují přehled o spotřebitelském chování respondentů. Zmínit lze například všeobecnou oblibu výukových videí, zatímco používání solver programů oceňují jako přínosné spíše jen velmi zkušení hráči. Mezi bezplatnými metodami převládá spolupráce mezi přáteli a v menších studijních skupinách, a to především u více zkušených hráčů. Značná část hráčů přizpůsobuje hraní pokeru, resp. tvorbě procesně náročných pokerových simulací, i výběr svého osobního počítače.
Vedoucí práce: Jan Mareš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses