Ekonomické a sociální aspekty oddlužení fyzických osob v České republice v letech 2019 - 2020 - Krakovková, Kateřina (2020)
Předmětem bakalářské práce je vyhodnocení ekonomických a sociálních aspektů oddlužení fyzických osob v ČR v letech 2019–2020. Teoretická část práce vychází ze studia odborné literatury a je zaměřena na vymezení institutu oddlužení a průběhu insolvenčního řízení. V praktické části práce je analyzována genderová, věková, vzdělanostní a teritoriální struktura vybraného vzorku dlužníků. Na základě výsledků vlastního šetření jsou vyhodnoceny stanovené hypotézy. V závěru práce je provedena komparace oddlužení v letech 2019 a 2020. Jsou zde také popsány dopady pandemie Covid-19 na vývoj oddlužení.