Ekonomické a sociální aspekty oddlužení fyzických osob v České republice v letech 2019 - 2020 - Krakovková, Kateřina; Maule, Petr; Bartůsková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Předmětem bakalářské práce je vyhodnocení ekonomických a sociálních aspektů oddlužení fyzických osob v ČR v letech 2019–2020. Teoretická část práce vychází ze studia odborné literatury a je zaměřena na vymezení institutu oddlužení a průběhu insolvenčního řízení. V praktické části práce je analyzována genderová, věková, vzdělanostní a teritoriální struktura vybraného vzorku dlužníků. Na základě výsledků vlastního šetření jsou vyhodnoceny stanovené hypotézy. V závěru práce je provedena komparace oddlužení v letech 2019 a 2020. Jsou zde také popsány dopady pandemie Covid-19 na vývoj oddlužení.
Vedoucí práce: Petr Maule
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses