Zhodnocení státní podpory v oblasti bydlení se zaměřením na sociálně vyloučené lokality mezi lety 2015–2020 - Šála, Jan; Klement, Josef, 1990-; Mahútová, Denisa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Téma bakalářské práce je státní podpora v oblasti bydlení se zaměřením na sociálně vyloučené lokality. Autor se konkrétně zaměřuje na situaci v Kladně. Teoretická část definuje základní pojmy v oblasti ekonomické teorie na trhu bydlení a pomocí rešerše literatury představuje sociální vyloučení a sociálně vyloučené lokality. Praktická část nejdříve popisuje fenomén „obchodu s chudobou“, legislativní změny kritérií pro přijímaní doplatku na bydlení a reakce zájmových skupin. Dále je představen vývoj ukazatelů z oblasti bydlení a sociálního vyloučení. Stěžejním cílem práce je otázka dopadu legislativních změn na cílové skupiny. Autor provedl dotazníkové šetření, aby získal data přímo od subjektů, kteří se potýkají se sociální exkluzí. Mezi hlavní problém je shledán nedostatečný legislativní základ, který vede k nesprávnému využití dané legislativy.
Vedoucí práce: Josef Klement
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses