Komparace přístupů k recyklačním politikám v EU na příkladu odpadových pneumatik v České republice, Rakousku a Dánsku v letech 2017 a 2018 - Jeřábek, Dominik (2020)
Tato bakalářská práce komparuje rozdílně regulované systémy zpětného odběru odpadových pneumatik v České republice, Rakousku a Dánsku, a to včetně analýzy struktury použitých metod při jejich zpracování v letech 2017 a 2018. Na základě provedené komparace a analýzy vyplývá skutečnost, že rakouský systém vycházející z liberálního modelu je nejúčinnější. Odpadové pneumatiky jsou zvoleny z důvodu ideálního příkladu odpadu, který díky správně nastavenému odpadovému hospodářství může být využíván jako druhotný surovinový zdroj. Takový přístup šetří primární přírodní zdroje, které jsou důležité pro udržitelný rozvoj, který zahrnuje ekonomické, sociální a environmentální aspekty.