Komparace přístupů k recyklačním politikám v EU na příkladu odpadových pneumatik v České republice, Rakousku a Dánsku v letech 2017 a 2018 - Jeřábek, Dominik; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Klement, Josef, 1990-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Tato bakalářská práce komparuje rozdílně regulované systémy zpětného odběru odpadových pneumatik v České republice, Rakousku a Dánsku, a to včetně analýzy struktury použitých metod při jejich zpracování v letech 2017 a 2018. Na základě provedené komparace a analýzy vyplývá skutečnost, že rakouský systém vycházející z liberálního modelu je nejúčinnější. Odpadové pneumatiky jsou zvoleny z důvodu ideálního příkladu odpadu, který díky správně nastavenému odpadovému hospodářství může být využíván jako druhotný surovinový zdroj. Takový přístup šetří primární přírodní zdroje, které jsou důležité pro udržitelný rozvoj, který zahrnuje ekonomické, sociální a environmentální aspekty.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses