Analýza vzájemného vývoje vybraných komoditních a měnových trhů - Dinh, Ha Trang; Soukup, Jindřich, 1955-; Ligocká, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou některých komoditních a měnových trhů. Hlavním cílem práce je hledání a porovnání vzájemné závislosti mezi vývojem cen vybraných komodit a vývojem měnových kurzů. Práce je tvořena třemi částmi. První část je teoretická a je zaměřena na obecný popis komoditních a měnových trhů a jejich funkce na finančním trhu, jehož jsou součástí. Dále jsou popsány faktory ovlivňující tyto trhy. V druhé části je popsán vývoj konkrétních komoditních a měnových trhů a vysvětleny vzájemné závislosti mezi oběma trhy. Zde budou také formulovány dílčí hypotézy, které budou ověřovány. Třetí část je věnována analýze vyplývající z hypotéz a bude obsahovat korelační a regresní analýzu. Na základě výsledků budou hypotézy podpořeny nebo zamítnuty.
Vedoucí práce: Jindřich Soukup
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses