Problematika sociálních sítí ve vybraných muzeích a galeriích - Zabloudilová, Nikola; Radváková, Věra; Čermák, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Bakalářská práce pojednává o správě a využití sociálních sítí muzeí a galerií. Vzhledem k nastalé pandemické situaci v roce 2020, byla muzea a galerie na nějakou dobu všem návštěvníkům uzavřena. Z tohoto důvodu došlo k výrazně vyššímu používání sociálních a webových stránek než v předchozích letech. Hlavním cílem této bakalářské práce je porovnat a zhodnotit současný stav využívání sociálních sítí v rámci českých regionálních muzeí a galerií. Druhým cílem je vytvořit příručku s doporučením pro tyto instituce, jak se sociálními sítěmi správně a efektivně pracovat a jak je používat. V této příručce jsou navrženy metody a způsoby využití sociálních sítí a webových stránek, a tím muzeím a galeriím dopomoci k vytvoření úspěšné komunikační strategie. V jednotlivých kapitolách je popsána analýza facebookových a webových stránek vybraných českých a evropských muzeí, jejich charakteristika a shrnutí rozhovorů se zástupci českých muzeí. Závěrem bakalářské práce jsou doporučení pro česká muzea a galerie, inspirovaná velkými evropskými muzei a zároveň přizpůsobená českým podmínkám.
Vedoucí práce: Věra Radváková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses