Analýza výkonnosti společnosti Lear corporation Czech Republic s.r.o. - Chlumský, Petr (2020)
Cílem této bakalářské práce je na základě metod Finanční analýzy zanalyzovat fun-gování a postupný vývoj společnosti Lear Corporation Czech Republic s.r.o. K těmto účelům budou využity finanční uzávěrky této společnosti z let 2016-2019, které jsou veřejně dostupné na webových stránkách www.justice.cz. V teoretické části si poté popíšeme jednotlivé ukazatele a metody finanční analýzy, které budou rozdě-leny na poměrové a absolutní ukazatele a doplněny moderní metodou ukazatele ekonomické výkonnosti – EVA. Dále v praktické části tyto jednotlivé metody využi-jeme k analýze a hodnocení daného podniku a vyvodíme závěry včetně možných doporučení.