Výzkum a vývoj a jeho dopad do účetní závěrky - Swaczynová, Adéla (2020)
Diplomová práce se zabývá výzkumem a vývojem a jeho dopadem do účetní závěrky. První část se zabývá především výzkumem a vývojem v různých účetních systémech (české účetní předpisy, Mezinárodní standardy účetního výkaznictví a americké všeobecně uznávané účetní principy) a zaměřuje se na to, v čem se liší a v čem ne. Druhá část je analýza společností, ve které je zjištěno, jak je výzkum a vývoj zveřejněn u konkrétních účetních jednotek.