Dopady COVID-19 do účetních závěrek společností – účetní a auditorský pohled - Švecová, Martina (2020)
Diplomová práce se zabývá dopady pandemie COVID-19 do účetních závěrek společností z účetního a auditorského pohledu. Jedná se především o problematiku ocenění majetku a závazků společností a s tím spojené provádění inventur, podmínky pro tvorbu účetních a daňových rezerv, posouzení nepřetržitého trvání účetní jednotky v budoucnu, události po rozvahovém dni a další. Cílem práce je provést analýzu účetních závěrek existujících společností a na nich prezentovat zveřejnění těchto dopadů do jejich jednotlivých částí. Na závěr každé analýzy je na základě zveřejněných informací účetní jednotkou provedeno zhodnocení prezentovaných informací a poskytnuta výhledová analýza společnosti do budoucna.