Dopady COVID-19 do účetních závěrek společností – účetní a auditorský pohled - Švecová, Martina; Vašek, Libor, 1978-; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se zabývá dopady pandemie COVID-19 do účetních závěrek společností z účetního a auditorského pohledu. Jedná se především o problematiku ocenění majetku a závazků společností a s tím spojené provádění inventur, podmínky pro tvorbu účetních a daňových rezerv, posouzení nepřetržitého trvání účetní jednotky v budoucnu, události po rozvahovém dni a další. Cílem práce je provést analýzu účetních závěrek existujících společností a na nich prezentovat zveřejnění těchto dopadů do jejich jednotlivých částí. Na závěr každé analýzy je na základě zveřejněných informací účetní jednotkou provedeno zhodnocení prezentovaných informací a poskytnuta výhledová analýza společnosti do budoucna.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses