Komparativní analýza fúzí realizovaných v roce 2019 - Klimtová, Veronika; Skálová, Jana, 1967-; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
V rámci diplomové práce na téma „Komparativní analýza fúzí realizovaných v roce 2019“ je rozebrána tématika fúzí dle českých právních předpisů. V první části dojde k seznámení s fúzemi obecně a následně také k přiblížení problematiky fúzí z účetního pohledu. Je mimo jiné upřesněno, co je to projekt fúze, rozhodný den, kdy je nutné nechat ocenit jmění znalcem, kdy podléhají účetní závěrky kontrole auditorem včetně přiblížení auditního procesu. Stěžejní částí této práce je analýza, která zachycuje všechny fúze, které byly na území České republiky v roce 2019 zapsány do obchodního rejstříku. Určitá zkoumaná kritéria analýzy fúzí z roku 2019 jsou následně porovnána s daty od roku 2010 do roku 2018.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses