Účetní a daňové souvislosti individuálního podnikatele v ČR a SRN - Vantuchová, Tereza (2020)
Diplomová práce je zaměřena na účetní a daňové souvislosti individuálního podnikatele v České republice a Spolkové republice Německo. Informuje o povinnostech individuálního podnikatele již od zahájení své činnosti. Poté si klade za cíl vymezit, jakým způsobem dojde ke zdanění jeho příjmů v obou státech, rovněž jako srovnat jeho povinnosti k systému sociálního pojištění. Dále je uvedeno, za jakých okolností by se individuální podnikatel mohl stát účetní jednotkou, a je vymezena účetní legislativa těchto zemí včetně předpokladů a zásad, jež by musel respektovat. Součástí práce je také praktický příklad.