Specifika účetnictví knižního trhu - Skácelová, Karolína (2020)
Tato diplomová práce se věnuje problematice účetnictví knižního trhu. Cílem práce je charakterizovat knižní trh, přiblížit životní cyklus výrobku a následně vysvětlit jednotlivá specifika daného účetnictví. První část práce se zabývá současným stavem trhu, největšími společnostmi, preferencemi zákazníků i predikcí do budoucna. Následovat bude část druhá, která představí životní cyklus výrobku a jeho jednotlivé části. Závěrečná část se soustředí na konkrétní specifika, která rozebírá na ukázkových příkladech.