Oceňování nemovitostních fondů REITs - Klímová, Kateřina; Chaloupka, Jan; Škerlíková, Tatiana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá oceňováním amerických nemovitostních fondů Real Estate Investment Trusts (REITs). Jejím cílem je zhodnotit jednotlivé metody, porovnat vybrané fondy obchodované na burze a zdůvodnit rozdílné hodnoty ocenění různými metodami. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zaměřuje na obecnou charakteristiku REITs. Druhá kapitola se zabývá specifiky měření zisku a popisem metod oceňování nemovitostních fondů. Třetí kapitola se věnuje skupině REITs, které investují do datových center. Obsahuje aplikaci metod oceňování na tři největší společnosti z tohoto sektoru, Equinix, Inc., Digital Realty Trust, Inc. a CyrusOne Inc. Byly zanalyzovány a porovnány na základě vývoje cen akcií, tržní kapitalizace, poměrových ukazatelů P/E, P/FFO a dividendového výnosu a Net Asset Value.
Vedoucí práce: Jan Chaloupka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses