Hodnocení implementace místní Agendy 21 ve vybraných krajích České republiky - Havlátová, Kateřina; Toth, Petr, 1962-; Holý, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Cílem této diplomové práce je zhodnotit, zda nastavený hodnotící proces MA21 včetně svých kritérií skutečně reflektuje reálný stav implementace MA21 ve třech vybraných krajích České republiky, které jsou jediné implementující MA21 na vyšší úrovni ze všech zapojených krajů. Teoretická část práce se nejprve věnuje definování pojmu udržitelného rozvoje a místní Agendy 21, na kterou navazuje definice participačních metod s příklady využívanými v České republice. V rámci praktické části je pomocí základních poznatků sestavena multikriteriální analýza hodnocení míry implementace krajů, jako jeden z nových možných způsobů hodnocení obsahující i váhy jednotlivých kritérií. Hlavním přínosem práce je navržení nástrojů pro uplatňování zásad MA21 a především zahrnutí vah jednotlivých kritérií do systému hodnocení.
Vedoucí práce: Petr Toth
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses