Elektronická fakturace - Konečný, Miroslav (2021)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou elektronické fakturace. Cílem bylo zmapovat stav implementace elektronické fakturace prostřednictví dat Českého statistického úřadu a dále provedení ilustrativního výpočtu možných úspor při zavedení elektronické fakturace. V teoretické části jsou obsaženy jak legislativní, tak technické požadavky na zavedení elektronické fakturace. Ze zpracovaných dat pak vychází, že v České republice tvoří podíl elektronických faktur na celkovém počtu zaslaných faktur kolem 4 %. Dle ilustrativního výpočtu by pak zavedení elektronické fakturace ušetřilo 81,1 % nákladů na přijatou fakturu a 66 % nákladů na vystavení faktury.