Elektronická fakturace - Konečný, Miroslav; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Křivanec, Oto; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou elektronické fakturace. Cílem bylo zmapovat stav implementace elektronické fakturace prostřednictví dat Českého statistického úřadu a dále provedení ilustrativního výpočtu možných úspor při zavedení elektronické fakturace. V teoretické části jsou obsaženy jak legislativní, tak technické požadavky na zavedení elektronické fakturace. Ze zpracovaných dat pak vychází, že v České republice tvoří podíl elektronických faktur na celkovém počtu zaslaných faktur kolem 4 %. Dle ilustrativního výpočtu by pak zavedení elektronické fakturace ušetřilo 81,1 % nákladů na přijatou fakturu a 66 % nákladů na vystavení faktury.
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses