Využití památkových objektů ve filmové a televizní tvorbě - Kubáček, Ondřej; Patočka, Jiří, 1951-; Novák, Zdeněk, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Následující diplomová práce se zaměřuje na zmapování dopadů vzniku filmových a televizních děl na památkové objekty, které byly využity k jejich vzniku coby filmové lokace. Práce sleduje ekonomické a kulturní aspekty filmové tvorby v souvislosti s vybranými památkovými objekty a je založena zejména na rozhovorech se správci těchto objektů v České republice i v zahraničí, kteří mají s touto problematikou cenné zkušenosti. Dalšími podstatnými zdroji jsou i příklady odborné literatury a studium vybraných filmových a televizních děl. Cílem práce je stanovit a popsat dopady vzniku filmových a televizních děl po stránce finanční, ale také vliv na návštěvnický provoz a kulturní vzorce, které památkové objekty prezentují. Nastíněny budou i produkty filmového turismu, které mohou správci památkových objektů využít poté, co jimi spravovaný objekt využili filmaři ke své tvorbě.
Vedoucí práce: Jiří Patočka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses