Finanční a strategická analýza vybraného podniku - Rýdlová, Sylvie (2021)
Cílem diplomové práce je zpracování finanční a strategické analýzy společnosti Dealer A v časovém období 2014 – 2018. Práce je rozdělena do dvou částí, a to na metodickou a praktickou. Metodická část se orientuje na vymezení předmětu a významu finanční a strategické analýzy. Finanční analýza obsahuje její uživatele, zdroje a využívané ukazatele. V rámci strategické analýzy je hodnoceno vnější a vnitřní okolí společnosti prostřednictvím analýzy okolí a analýzy vnitřních zdrojů a schopností. Součástí praktické části je aplikace představených ukazatelů a metod a porovnání výsledků s konkurenční společností. V závěru jsou shrnuty výsledky provedených analýz a zhodnocena celková finanční situace společnosti.