Finanční a strategická analýza vybraného podniku - Rýdlová, Sylvie; Staňková, Anna, 1951-; Hrudka, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Cílem diplomové práce je zpracování finanční a strategické analýzy společnosti Dealer A v časovém období 2014 – 2018. Práce je rozdělena do dvou částí, a to na metodickou a praktickou. Metodická část se orientuje na vymezení předmětu a významu finanční a strategické analýzy. Finanční analýza obsahuje její uživatele, zdroje a využívané ukazatele. V rámci strategické analýzy je hodnoceno vnější a vnitřní okolí společnosti prostřednictvím analýzy okolí a analýzy vnitřních zdrojů a schopností. Součástí praktické části je aplikace představených ukazatelů a metod a porovnání výsledků s konkurenční společností. V závěru jsou shrnuty výsledky provedených analýz a zhodnocena celková finanční situace společnosti.
Vedoucí práce: Anna Staňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses