Analýza hypotečního trhu v ČR - Mrázek, Michal; Radová, Jarmila; Bouček, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce se zabývá vývojem hypotečního trhu od roku 2015 do roku 2020. Nejdříve je charakterizován vývoj hypotečního trhu ve sledovaném období. V další části jsou analyzovány nejvýznamnější faktory, které ovlivňovaly hypoteční trh. Jedná se o doporučení v rámci makroobezřetnostní politiky České národní banky, zákonné efekty a následně vývoj na trhu nemovitostí. Třetí část se zabývá alternativními formami financování nemovitosti oproti hypotečnímu úvěru. Čtvrtá část pokračuje srovnáním aktuálních nabídek hypotečních úvěrů na trhu. Zakončení práce nabízí prognózu vývoje hypotečního trhu v roce 2021.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses