Doručovanie KEB zásielok na poslednú míľu so zreteľom na udržateľnosť - Tisoň, Martin (2021)
Diplomová práca sa zaoberá doručovaním KED zásielok na poslednú míľu v podmienkach Slovenskej republiky. Rastúci trend využívania internetových obchodov k uspokojovaniu svojich potrieb vyvíja tlak na dopravné spoločnosti, ktoré sa medzi sebou snažia konkurovať či už rýchlosťou, kvalitou alebo rozmanitosťou služieb. Tento trend má však aj negatívny dopad, ktorý ovplyvňuje životy každého občana. Preto stoja logistické spoločnosti pred výzvou ako zefektívniť a zrýchliť doručovanie zásielok na poslednú míľu a zároveň znížiť dopravné externality, ktoré z toho plynú. Cieľom práce je teda analyzovať postoje zákazníkov k alternatívnym spôsobom doručovania a zároveň postoje k ekologickejším formám doručovania. Rovnako sa práca zaoberá trendom a budúcnosti oblasti last mile či ponuke služieb KEB operátorov na území SR.