ANALÝZA HOSPODAŘENÍ STŘEDOČESKÉHO KRAJE V LETECH 2014-2018 SE ZAMĚŘENÍM NA DOPRAVU A POSOUZENÍ MOŽNOSTI VYUŽITÍ PERFORMANCE BUDGETING - Čemusová, Veronika; Peková, Jitka, 1946-; Jetmar, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce se zabývá zhodnocením hospodaření Středočeského kraje v letech 2014–2018 se zaměřením na kapitolu dopravy a na možnost využít performance budgeting při sestavování rozpočtu Středočeského kraje. Hlavním cílem práce je aplikace performance budgeting na kapitolu dopravy Středočeského kraje a tím identifikovat problémové oblasti při zavádění metody a navrhnout jejich možná řešení. V práci byla využita metoda literární rešerše, komparace, analýzy a syntézy. Bylo zjištěno, že využití performance budgeting při sestavování krajského rozpočtu není bezproblémové, a proto nelze kraji doporučit metodu aplikovat na sestavování celého návrhu rozpočtu. V závěru jsou navržena možná řešení problémů, které mohou nastat při reformě rozpočtového procesu.
Vedoucí práce: Jitka Peková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses