Komparace vývoje cestovního ruchu v Karlovarském kraji a Städteregion Aachen mezi lety 2009-2018 dle vybavenosti a z hlediska socioekonomických ukazatelů - Meisnerová, Eliška; Kouřilová, Jana, 1960-; Wokoun, René, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Cílem této diplomové práce je zhodnocení a porovnání vývoje cestovního ruchu ve dvou regionech NUTS III v ČR a Německu, Karlovarského kraje a StädteRegionu Aachen Porovnání vývoje bude hodnoceno v období let 2009 až 2018. Dílčím cílem je zjištění trendu vývoje cestovního ruchu ve vybraných regionech a následný návrh doporučení pro Karlovarský kraj na základě získaných poznatků. Porovnání regionů je provedeno na několika vybraných ukazatelích cestovních ruchu, konkrétně počet ubytovacích zařízení, návštěvnost, počet lázeňských zařízení a vybraných ekonomických ukazatelích. Z práce plyne, že vybrané regiony nevykazují podobné charakteristiky. Karlovarský kraj ve sledovaném období dosahoval vyšší návštěvnosti i vyššího počtu ubytovacích a lázeňských zařízení než Städteregion Aachen.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses