Koncept "bad banks" v teorii a praxi - Žáček, Vít (2021)
V této práci se zabýván problematikou konceptu „bad bank“ neboli konceptu špatné banky. V první části práce zkoumám špatné banky v různých oblastech jejího fungování. Zaměřuji se například na různé organizační modely takovýchto bank, jejich právní i ekonomickou podstatu nebo druhy rizik, jimž čelí. Ve druhé části jsou uvedeny a rozebrány příklady z minulosti, kdy došlo k využití tohoto konceptu v praxi. Jsou zmíněny i příklady z českého prostředí jako Česká konsolidační agentura nebo její předchůdkyně Konsolidační banka Praha. Cílem práce je detailně rozebrat a čtenáři přiblížit poslání a fungování těchto institucí jak v teorii, tak i v praxi.