Koncept "bad banks" v teorii a praxi - Žáček, Vít; Silberhornová, Lenka; Drahokoupil, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
V této práci se zabýván problematikou konceptu „bad bank“ neboli konceptu špatné banky. V první části práce zkoumám špatné banky v různých oblastech jejího fungování. Zaměřuji se například na různé organizační modely takovýchto bank, jejich právní i ekonomickou podstatu nebo druhy rizik, jimž čelí. Ve druhé části jsou uvedeny a rozebrány příklady z minulosti, kdy došlo k využití tohoto konceptu v praxi. Jsou zmíněny i příklady z českého prostředí jako Česká konsolidační agentura nebo její předchůdkyně Konsolidační banka Praha. Cílem práce je detailně rozebrat a čtenáři přiblížit poslání a fungování těchto institucí jak v teorii, tak i v praxi.
Vedoucí práce: Lenka Silberhornová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses