Finanční a strategická analýza společnosti Pilulka Lékárny, a.s. - Kocotová Knapová, Šárka (2021)
Cílem bakalářské práce je pomocí finanční analýzy zhodnotit finanční zdraví a stabilitu společnosti Pilulka Lékárny, a. s. mezi lety 2015 až 2019. Dále nalézt a porovnat společnost s konkurenty pomocí vybraných ukazatelů. S využitím strategické analýzy vyhodnotit makro a mikro prostředí. Využitými nástroji budou PESTEL analýza a Porterův model pěti sil. Strategická analýza je završena SWOT analýzou shrnující silné a slabé stránky společnosti. Přínosem práce bude určení příležitostí a hrozeb.