Využitelnost technické analýzy v proprietary tradingu - Jansa, David (2021)
Za hlavní cíl si tato práce klade zhodnocení využitelnosti technické analýzy v rámci obchodování na devizovém trhu. Praktická část se zaměřuje na signály poskytnuté metodami technické analýzy při změnách dlouhodobých trendů a dílčím cílem této práce je vyhodnocení, který z denních, týdenních a měsíčních grafů přináší nejlepší výsledky. Teoretická část se zaměřuje na devizový trh, metody technické analýzy a problematiku proprietary trading. V praktické části pak autor popisuje devět případů změn dlouhodobých trendů rozdělených do tří skupin podle společné charakteristiky příčiny změny trendu. Nejlepší signály poskytovala technická analýza v případech způsobených splasknutím spekulativních bublin a jako nejspolehlivější se jevily signály, které přinášely denní a týdenní grafy