Řízení datové analytiky nejen v malých a středních podnicích - Špryslová, Veronika; Pour, Jan; Potančok, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato závěrečná práce MBA programu Data & Analytics for Business Management se zabývá strategickým řízením dat a datové analytiky v malých a středních podnicích, datovou architekturou, řízením datové kvality a dalšími souvisejícími oblastmi označovanými jako Data Governance. Cílem práce bylo navrhnout rámec Data Governance aktivit, které mohou být s relativně malou vstupní investicí vykonávány i v malých a středních podnicích a přispívat k produkci kvalitních, relevantních a důvěryhodných analytických výstupů, a tyto aktivity ukázat na praktických příkladech. V závěru jsou na základě již implementovaných či alespoň částečně implementovaných aktivit shrnuty a zhodnoceny zkušenosti z implementace a ekonomické i mimoekonomické přínosy. Odkrytí a následné sjednocení do té doby nekonzistentně definovaných pojmů a metrik je pouze jedním z přínosů zavedení základních procesů pro strategické řízení dat, které vedlo k lepšímu porozumění podnikové a datové strategii podniku a usměrnilo aktivitu zaměstnanců.
Vedoucí práce: Jan Pour
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MBA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet