Analýza výroby automobilů : Vliv konfigurace na délku výroby - Vancl, Jakub; Zimmermann, Pavel, 1980-; Gerthofer, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato práce se zabývá problematikou výroby automobilů, konkrétně vlivem výbavy na délku výroby. Současně je cílem odhalit ty prvky výbavy, které nejvíce ovlivňují délku výroby. Tyto cíle jsou naplněny pomocí strojového učení. Příprava dat probíhala jak přes SQL, kdy byla data pomocí nástroje SSIS nahrána do relační databáze, tak přes Python. I díky process miningu bylo možné rozdělit výrobu do jednotlivých dílčích úseků, v rámci kterých byly určeny nejsignifikantnější výbavové prvky, predikce jestli auto s konkrétní specifikací bude vyráběno déle než obvykle a případně i čas, který konkrétní automobil na daném úseku stráví. Nejlepších výsledků bylo dosaženo použitím algoritmů regresní náhodný les a vícevrstvý perceptron. Dále vznikla process miningová mapa, která znázornila celý výrobní proces a díky které je možné identifikovat problémová místa. Na konci práce jsou shrnuty výsledky včetně doporučení čím se zabývat. Dále jsou zde návrhy pro případný další rozvoj.
Vedoucí práce: Pavel Zimmermann
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MBA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet