Basel III a míra regulace - Sluka, Petr; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato diplomová práce má za cíl podrobně zanalyzovat současnou situaci regulačních a dohledových doporučení nazývající se Basel III. Úvodní část se věnuje vymezení bankovních rizik, kterým je banka vystavena. Druhá část popisuje vývoj Basilejských dohod a jejich nedostatky. Ve třetí klíčové kapitole se práce věnuje současnému stavu regulatorních pravidel Basel III, popisuje jednotlivé metodologie k výpočtům minimálních kapitálových požadavků k jednotlivým rizikům a definuje nově zavedené ukazatele a pravidla, které banky jsou nuceny implementovat. Závěrečná část se věnuje analýze současného stavu a pohledu do budoucna pomocí SWOT analýzy.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses