Financování vězeňské služby v ČR - Habrman, Tomáš; Maaytová, Alena; Gajdošová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce se primárně zabývá příjmovou a výdajovou stranou rozpočtu Vězeňské služby ČR v letech 2011-2019. V roce 2019 celkové skutečné výdaje Vězeňské služby ČR představovaly 11,7 miliardy. Průměrný denní výdaj na jednoho vězně v roce 2019, činil přibližně 1 500 Kč, přičemž náklad výkonu trestu odnětí svobody, který platí samotní vězni, činí pouze 1 500 Kč měsíčně. Největší výdajovou zátěž Vězeňské služby ČR představují výdaje za zaměstnance. Dalšími významnými výdaji jsou například výdaje za energie a potraviny. Výdaje na potraviny pro vězně jsou omezeny maximálními finančními limity daných stravních norem, které stanovuje nařízení generálního ředitele Vězeňské služby ČR. Za pomoci regresní analýzy bylo zjištěno, že faktory jako počet pracujících, nepracujících vězňů a počet vězňů, kterým je přidělená speciální léčebná dieta, se projevily jako statisticky významné, a tudíž v roce 2018 skutečně ovlivňovaly výši celkových výdajů věznic za potraviny.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses