Výnosové ocenění nemovitostí a rozbor jednotlivých yieldů s důrazem na jejich dopad na výslednou hodnotu - Rajtmajerová, Zuzana; Poborský, František; Chaloupka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce má za cíl poskytnout ucelený pohled na problematiku výnosového ocenění a výnosových měr, tj. yieldů na trhu komerčních nemovitostí. Práce je rozdělena na 5 částí. První kapitola si klade za cíl představit teoretický úvod k nemovitým věcem a jejich oceňování. Druhá kapitola poskytuje vhled na trh komerčních nemovitostí v ČR. V třetí kapitole jsou popsány jednotlivé výnosové metody oceňování nemovitých věcí, tj. věčná renta, dočasná renta, DCF model, hardcore metoda a term & reversion metoda. Čtvrtá kapitola je komplexně zaměřena na yield, tedy jaké existují typy yieldů a jak se vyvíjely prime yieldy napříč trhem komerčních nemovitostí v ČR v porovnání s vybranými ekonomickými ukazateli. Jejich vzájemná závislost je určena za pomoci Pearsonova korelačního koeficientu. Pátá, zároveň poslední kapitola, vychází z dotazníkového šetření, které bylo věnováno přístupu k výnosovému ocenění a k yieldům v praxi mezi odborníky.
Vedoucí práce: František Poborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses