Řešení úpadku konkurzem v České republice - Řihák, Libor (2021)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku insolvenčního řízení, konkrétně na úpadek řešený konkursem v České republice. V teoretické části je popsán průběh insolvenčního řízení, jsou stanovena významná práva a povinnosti procesních subjektů a účastníků řízení z právního a účetního pohledu. Praktická část práce je pak věnována analýze konkursů u tří společností. Mezi zkoumané oblasti patří struktura věřitelů a jejich pohledávek, časový průběh insolvenčního řízení, proces zpeněžení majetkové podstaty, míra uspokojení jednotlivých skupin věřitelů a plnění povinností dlužníků stanovených zákonem č. 563/1991 Sb., o účetnictví.