Řešení úpadku konkurzem v České republice - Řihák, Libor; Randáková, Monika, 1966-; Kmoch, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku insolvenčního řízení, konkrétně na úpadek řešený konkursem v České republice. V teoretické části je popsán průběh insolvenčního řízení, jsou stanovena významná práva a povinnosti procesních subjektů a účastníků řízení z právního a účetního pohledu. Praktická část práce je pak věnována analýze konkursů u tří společností. Mezi zkoumané oblasti patří struktura věřitelů a jejich pohledávek, časový průběh insolvenčního řízení, proces zpeněžení majetkové podstaty, míra uspokojení jednotlivých skupin věřitelů a plnění povinností dlužníků stanovených zákonem č. 563/1991 Sb., o účetnictví.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses