Obchodování na forexovém trhu s využitím metod technické analýzy - Straková, Lucie; Veselá, Jitka; Budkov, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Má bakalářská práce se zabývá obchodováním na forexovém trhu s využitím metod technické analýzy konkrétně s využitím technických indikátorů. Je třeba upozornit na fakt, že technická analýza je velice široký pojem a každý obchodník k ní může mít subjektivní přistup, který se může v určitých ohledech lišit. Cílem bakalářské práce je prezentace vybraných technických indikátorů, otestování a zjištění jejich ziskovosti. Jedná se o technické indikátory RSI, Stochastik a MACD, které budou testovány na obchodní platformě MetaTrader 4 u světové společnosti Admiral Markets. Obchody budou uskutečněny pouze na základě nákupních a prodejních signálů, které mi technické indikátory poskytnou. Účelem práce je celkové seznámení s devizovým trhem, klasifikací měnových párů a jejich možnými kotacemi, rozšíření znalostí v oblasti fundamentální, technické a psychologické analýzy a jejími metodami.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses