Účetní závěrka, její obsah a možnosti sestavení v legislativních podmínkách České republiky - Černý, Lukáš (2021)
Práce se zabývá problematikou tvorby a vyhodnocení účetní závěrky vybraného podnikatelského subjektu. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část řeší problematiku legislativní úpravy účetnictví v České republice, kategorizaci účetních jednotek, rozdíly mezi pojmy účetní uzávěrka a účetní závěrka, náležitosti účetní závěrky i povinnosti spojené s účetní závěrkou. V praktické části je pojednáváno a procesu účetní uzávěrky a závěrky ve vybrané společnosti včetně uvedení jejího přístupu k povinnostem s nimi spojenými. Na základě získaných informací jsou navržena vhodná nápravná opatření, která povedou k optimalizaci procesu sestavení účetní závěrky vybraného podnikatelského subjektu.