Účetní závěrka, její obsah a možnosti sestavení v legislativních podmínkách České republiky - Černý, Lukáš; Králíček, Vladimír, 1952-; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Práce se zabývá problematikou tvorby a vyhodnocení účetní závěrky vybraného podnikatelského subjektu. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část řeší problematiku legislativní úpravy účetnictví v České republice, kategorizaci účetních jednotek, rozdíly mezi pojmy účetní uzávěrka a účetní závěrka, náležitosti účetní závěrky i povinnosti spojené s účetní závěrkou. V praktické části je pojednáváno a procesu účetní uzávěrky a závěrky ve vybrané společnosti včetně uvedení jejího přístupu k povinnostem s nimi spojenými. Na základě získaných informací jsou navržena vhodná nápravná opatření, která povedou k optimalizaci procesu sestavení účetní závěrky vybraného podnikatelského subjektu.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses