Redistribuční aspekty sociálních dávek – komparace ČR a Kanady - Hrbáček, Michael; Klazar, Stanislav, 1974-; Čejková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce se zabývá redistribučními aspekty sociálních dávek v České republice a v Kanadě. Hlavním cílem je popsat a porovnat systém sociálních dávek obou zemí a zhodnotit redistribuční dopady. Vedlejšími cíli jsou porovnání redistribučních dopadů na rozložení příjmů v letech 2005 a 2015 a porovnání redistribučních dopadů v jednotlivých provinciích Kanady. Teoretická část je věnována definování základních pojmů, metodám měření nerovnosti (Lorenzova Křivka, Giniho koeficient) a zdroji statistických dat. Dále je věnována pozornost popisu jednotlivých sociálních dávek obou zemí. Závěrečná kapitola obsahuje komparaci sociálních dávek a kvantifikované měření nerovnosti.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses