Aplikace účetní zásady obsah nad formou do účetních závěrek příspěvkových organizací v oblasti školství - Štika, Petr (2021)
Tato práce se zabývá aplikací účetní zásady přednosti obsahu před formou do účetních závěrek příspěvkových organizací v oblasti školství. Hlavním cílem je pak odpovědět na otázku, zda základní školy zřizované ve formě příspěvkových organizací obcemi, tuto zásadu aplikují. Odpověď čtenář nalezne v praktické části této práce, která problematiku zkoumá na reprezentativním příkladu užití školních budov. Teoretická část pak zasazuje zkoumanou problematiku do kontextu koncepčního rámce mezinárodních účetních standardů a jeho srovnáním s legislativou národní.