Aplikace účetní zásady obsah nad formou do účetních závěrek příspěvkových organizací v oblasti školství - Štika, Petr; Svoboda, Michal, 1983-; Sluka, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato práce se zabývá aplikací účetní zásady přednosti obsahu před formou do účetních závěrek příspěvkových organizací v oblasti školství. Hlavním cílem je pak odpovědět na otázku, zda základní školy zřizované ve formě příspěvkových organizací obcemi, tuto zásadu aplikují. Odpověď čtenář nalezne v praktické části této práce, která problematiku zkoumá na reprezentativním příkladu užití školních budov. Teoretická část pak zasazuje zkoumanou problematiku do kontextu koncepčního rámce mezinárodních účetních standardů a jeho srovnáním s legislativou národní.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses