Daňový odpočet na podporu výzkumu a vývoje - Dubský, Marek; Francírek, František; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce se zabývá daňovým odpočtem na podporu výzkumu a vývoje v České republice. Odpočet na VaV slouží jako nepřímá podpora činnosti výzkumu a vývoje, avšak zájem o tento daňový instrument ze strany daňových poplatníků v posledních letech klesá. Cílem diplomové práce je zjistit hlavních příčiny nižšího zájmu o tento odpočet pomocí dotazníkového šetření, a navržení možných řešení těchto problémů. Dále pak na praktickém příkladu ukázat, jak může přibližně vypadat uplatnění tohoto odpočtu v praxi.
Vedoucí práce: František Francírek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses